Pikkupeikko ja Kuu: satumaisen ihana rentoutumiskirja, jonka sisältämien lumoavien kauniiden mielikuvamatkojen ja satuhierontojen avulla autat lastasi rentoutumaan

"Olemme alkaneet tehdä Pikkupeikko ja Kuu -kirjassa olevaa kasvosatuhierontaa iltasatuhierontana. Päänahan hieronta, korvalehtien käsittely ja erityisesti pyörittävät liikkeet ovat olleet suureksi avuksi. -- Yllätyin miten helposti saimme suuria muutoksia aikaan! Kolmen minuuttia illasta riitti ja huomaan että lapsi on nyt muutenkin rentoutuneempi.”

"Pikkupeikko ja Kuu, satumainen rentoutumiskirja sai ilmiömäisen positiivisen reagoinnin aikaiseksi vilkkaassa luokassa. Opettaja mainitsi jo kirjastokäyntiaikaa varatessaan, että kyseessä on erittäin rauhaton ja levoton luokka. Tarkoituksenamme oli järjestää heille kirjaston puolesta ensin rentoutusharjoitus ja sen päälle he saisivat viettää rauhallisen lukuhetken.

Kirjan erinomaisesti tehoavien rentoutusharjoitusten jälkeen tämäkin erittäin eloisaksi tunnistettu luokka rauhoittui ja luki liki puolitoista tuntia kirjoja rentoutuneena ja täydellisessä harmoniassa. Opettaja oli meidän lisäksemme hyvin ilahtunut ja lainasi kirjan heti mukaansa. Todennäköisesti se on rentouttanut oppilaita heidän koulunsa eri luokilla myös tämän kirjastoreissun jälkeen.

Kiitos siis valtavan paljon suurenmoisesta kirjasta!"

- Susanne Mikkola, Kaustisen kirjasto -

Huomaathan, että voit ennakkotilata tämän kirjan itsellesi vain nyt, tältä sivulta, tänään. Tilausmäärä lähtee painoon huomenna. Painamme kirjaa vain sen verran kuin sitä tilataan meiltä ennakkoon, sekä pienen erän omaan käyttöömme. Saat kirjan itsellesi 19.7.2019 mennessä, kun se valmistuu painosta.

Pikkupeikko ja Kuu -rentoutumiskirjan sisältämien mielikuvamatkojen ja satuhierontojen avulla

 • autat lastasi rentoutumaan ja rauhoittumaan
 • purat lapsen kehoon päivän aikana kertyneitä stressiperäisiä jännityksiä
 • tuet lapsesi stressinhallintaa, millä on suuri merkitys lapsen terveydelle ja hyvinvoinnille
 • vähennät lapsen niska-hartiaseudun sekä kasvojen alueen jännityksiä, mikä auttaa myös mahdolliseen narskutteluun
 • annat lapsellesi läheisyyden, läsnäolon ja myönteisen kosketuksen kokemuksia, mikä lisää lapsen kokemaa turvallisuutta. Perusturvallisuus on kuin puun juuret, jonka päälle kaikki muu kasvu ja kehitys voi terveellä tavalla rakentua
 • tarjoat lapselle jakamattoman huomion sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemisen hetkiä, joiden avulla tuet lapsen kokemusta siitä, että hän on tärkeä ja arvokas. Nämä luovat pohjaa terveen itsetunnon kehittymiselle.
 • saat viettää yhdessä lapsesi kanssa kauniita ja rentouttavia hetkiä, jotka vahvistavat myös myönteistä yhteyttä välillänne. Yhteiset rentoutumisen hetket lapsen kanssa ovat mittaamattoman arvokkaita!

Tämän kirjan anneista on paljon arkisia hyötyjä myös sinulle itsellesi. Lapsesi rentoutuessa ja rauhoittuessa oma arkesi helpottuu, ja saat enemmän aikaa itsellesi ja oman hyvinvointisi ylläpitoon.

Katso oheinen video, niin näet, millainen kirja on kyseessä:

Jos haluat tilata useamman kirjan kerralla edullisemmalla kappalehinnalla, paina tästä

 "Pikkupeikko halusi oppia lisää siitä, minkä Kuu jo tiesi. Pikkupeikko tunsi vain sen, minkä pystyi maankamaralta näkemään, mutta Kuun maailmaa olivat tähtien hiljainen laulu, sininen, rauhallinen taivas ja lepäävän maailman kauneus.

”Ota hyvä asento, ja voit halutessasi sulkea silmäsi. Lähdetään matkalle", sanoi Kuu Pikkupeikolle.

Kauniisti kuvitettu Pikkupeikko ja Kuu -rentoutumiskirja sisältää

 • useita rauhoittavia mielikuvamatkoja satuhierontaohjeineen. Mielikuvamatkat johdattavat muun muassa meren äärelle pehmeälle hiekalle katselemaan tähtiä, sammaleiseen keijumetsään, tunturin rinteelle tähtisateeseen sekä ketunpesän suloiseen lämpöön ja turvaan. 
 • kasvohierojan kehittämän, kasvoille suunnatun satuhieronnan
 • tietoa rentoutumisesta ja lapsen lihasjännitysten purkamisesta
 • useita hyödyllisiä ja konkreettisia vinkkejä kirjan käyttöön
 • kuvataiteilijan tekemän upean, satumaisen kuvituksen

Kirja sopii hyvin niin koteihin kuin myös ammattikäyttöön lapsiryhmien ja yksittäisten lasten kanssa hyödynnettäväksi.

Kirja on 34-sivuinen, sidottu ja kovakantinen.

Tilaan kirjan hintaan 35 €

Kun teet nyt ennakkotilauksen, kirja toimitetaan sinulle 19.7. mennessä. Hinta sisältää postikulut. 100 %:n tyytyväisyystakuu!

Ketkä ovat tehneet tämän kirjan?

Mitä kirjan sisältämät mielikuvamatkat ovat?

"Rentoutuessa voit turvallisesti päästää irti kaikesta", aloitti Kuu. "Voit halutessasi hengittää nyt muutaman kerran syvään ja huokaista pois päivän aikana kertynyttä jännitystä. Lähdetään matkalle tuntureille", Kuu hymyili.

Mielikuvamatkat ovat tapa rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Mielikuvarentoutus on visualisointimenetelmä, jossa turvalliset, kauniit mielikuvat auttavat meitä astumaan rentoutumisen maailmaan.

Ajatuksemme vaikuttavat meihin yllättävän monin tavoin: rentouttavat mielikuvat ja ajatukset vaikuttavat eheyttävästi muun muassa tunteisiin, saavat aikaan mielihyvähormonien vapautumisen ja tasapainottavat elimistön toimintaan.

Mielikuvamatkat toimivat parhaimmillaan erittäin hyvinä rauhoittajina ja rentouttajina. Niiden tehon voi oivaltaa ainoastaan kokeilemalla!

Mitä Satuhieronta on?

Satuhieronta on yksinkertainen, Sanna Tuovisen kehittämä menetelmä, jossa kerrot lapsellesi satua ja samalla kuvitat sadun tapahtumia myönteisen kosketuksen avulla lapsen keholle. Kosketus ja satu etenevät siis yhtä aikaa.

Sadun ja myönteisen kosketuksen yhdistäminen auttavat lastasi rentoutumaan ja rauhoittumaan  sekä kehon että mielen tasolla. Lapset tarvitsevat runsaasti myönteistä kosketusta hyvinvointinsa ja terveen kasvunsa tueksi. Satuhieronnassa on vaikutteita Theraplaysta, kehoterapioista sekä NLP:stä.

Toivon, että jokainen pienten lasten kanssa arjessa elävä: isä ja äiti, sijaisvanhempi, varhaiskasvatuksen työntekijä tai esim. kerho-ohjaaja löytäisi Satuhieronnan. Siihen perehtyminen rikastaisi yhtä lailla heidän ja heidän vastuullaan olevien lasten elämää.”

Jukka Mäkelän (lastenpsykiatri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL) kommentti yli 7 000 kappaletta myyneeseen Satuhieronta-kirjaan

Tilaan kirjan hintaan 35 €

Kun teet nyt ennakkotilauksen, kirja toimitetaan sinulle 19.7. mennessä. Hinta sisältää postikulut. 100 %:n tyytyväisyystakuu!

Satuhieronta on aivan uudenlainen tapa olla läsnä lapselle. Kosketuksen välityksellä voi kertoa lapselle omaa läsnäoloa ja sitä, että minulla on sinulle aikaa, näen sinut ja tunnen sinut, niin kuin äidin pitäisi tehdä joka päivä monta kertaa. Mutta siinä arjessa se tahtoo välillä unohtua meiltä kaikilta.”

- Äiti, Oulu -

"Satuhieronta on ennen kaikkea rauhoittanut lapsiani ennen nukkumaan menoa mutta saanut myös sulkeutuneen vanhimman lapseni avautumaan omista ajatuksistaan hieronnan jälkeen. Kiukku ja suuttumus on hävinneet hieronnan aikana ja tuntuu kuin olisin saanut ihan uuden yhteyden lapsiini tämän avulla. Lapset pyytävät melkein joka ilta minulta satuhierontaa."

- Satuhierontaa tehneen äidin palaute -

Mitä muuta hyötyä Pikkupeikko ja Kuu -kirjasta on ollut asiakkaillemme?

”Olimme käyttäneet satuhierontaa jo pidemmän aikaa ja olin huomannut siitä olevan jonkin verran hyötyä lastemme öiseen narskutteluun. Pahimmillaan narskuttelu oli niin äänekästä, että viereisessä huoneessa nukkunut aikuinen heräsi siihen öisin. Narskuttelu oli monesti yhteydessä päivän tapahtumiin ja tapahtumarikkaan päivän jälkeinen yö oli perheessämme hyvinkin äänekäs.

Pikkupeikko ja Kuu -kirjassa törmäsin kasvojen alueelle tehtävään satuhierontaan, jonka sanottiin rentouttavan kasvojen alueen lihaksia ja että siitä voisi olla hyötyä myös narskuttelun vähentämiseen. Aloin tekemään lapsille iltaisin ennen nukkumaan menoa kasvosatuhieronnan kirjan sadun mukaan.

Hyvin pian huomasin, että lasten öinen narskuttelu väheni ja loppui lähes kokonaan. Narskuttelu on enää hyvin satunnainen vieras meillä öisin. Lievää narskuttelua saattaa enää esiintyä, mikäli päivässä on tapahtunut jotain todella ikävää, eikä äiti ole muistanut tehdä satuhierontaa kasvoihin vähään aikaan. Muutaman kerran viikossa, ennen nukkumaan menoa, tehtävä kasvosatuhieronta toimii meillä hyvänä ennaltaehkäisijänä narskuttelussa.”

- Äiti, Oulu -

Usein kysyttyjä kysymyksiä Satuhieronnasta, mielikuvamatkoista ja tästä kirjasta

Minkä ikäiselle lapselle voin tehdä satuhierontaa?

Satuhierontaa voi tehdä lapselle vauvasta lähtien, eikä satuhieronnan tekemiselle ole ikärajaa. Voit kokeilla tehdä satuhierontaa vaikkapa myös puolisollesi tai ystävillesi. Tämän kirjan sisältämät mielikuvamatkat ja satuhieronnat soveltuvat yhtä hyvin leikki-ikäisille kuin sitä vanhemmillekin lapsille ja nuorille, ja ne ovat hyvin rentouttavia ja nautinnollisia myös aikuisille!

Vauvoille tarkoitettuja satuhierontoja löydät tekemästämme Satupilven hattaralla - Satuhierontaa vauvalle -nimisestä kirjasta, jota on piakkoin tulossa myyntiin.

Lapseni on todella levoton, eikä millään tahdo rauhoittua. Miksi tämän kirjan mielikuvamatkat ja satuhieronnat auttaisivat?

Satuhieronnan myönteinen, rauhallinen kosketus vaikuttaa rentouttavasti hermoston ja aivojen välityksellä koko kehoon. Tyynnyttävä, rauhoittava ja tuntuva kosketus laskee stressihormonitasoa ja vapauttaa mielihyvähormoneja. Tämä ohjaa lasta siirtymään stressitilasta rauhoittumisen tilaan.

Tällainen kosketus yhdistettynä turvallisiin ja jo itsessään rauhoittaviin mielikuvamatkoihin voi tukea erittäin hyvin lasta, jolle rauhoittuminen on muuten haastavaa tai jolla ilmenee esimerkiksi stressiperäisiä jännityksiä, kuten narskuttelua.

Tämän kirjan mielikuvamatkojen ja satuhierontojen avulla jopa kokonainen eloisaksi ja vilkkaaksi tunnettu lapsiryhmä rauhoittui nopeasti, kuten voit tämän verkkosivun alussa olleesta palautteesta lukea.

Lapset eivät välttämättä pysty rauhoittumaan ilman aikuisen tukea, vaan tarvitsevat siihen aikuisen apua ja ohjausta.

Meidän arki on suht rauhallista ja lapseni ei vaikuta stressaantuneelta. Mitä tämä kirja voisi antaa meille?

Mitään erityisiä haasteita lapsen kanssa ei tarvitse olla, jotta kirjasta on hyötyä. Pikkupeikko ja Kuu -rentoutumiskirja voi olla antamassa uudenlaisia kokemuksia läsnäolevasta vuorovaikutuksesta sekä myönteisen kosketuksen ja mielikuvien rentouttavuudesta. Mitä vahvemmiksi tyynnyttävät hermoradat kehittyvät jo lapsena, sitä vakaammalla pohjalla lapsen stressinhallinta on myös aikuisena.

Satuhieronta yhdistettynä turvallisiin mielikuviin on samalla ihana tapa vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä kiintymyssuhdetta ja yhteyttä. Satuhieronnalla on myös monia muita syviä vaikutuksia lapsen hyvinvointiin: Satuhieronta on muun muassa yksi keino tukea lapsen itsetuntoa sekä tervettä kasvua ja kehitystä.

Meidän perheessämme koskettaminen ei ole ollut tapana, miten tämä kirja sopii perheemme arkeen?  Asia tuntuu vieraalta.

Tätä kirjaa voit käyttää kahdella tavalla: voit lukea vain mielikuvamatkat, jolloin hetki on lapsen kanssa rentouttava, yhteinen lukuhetki, tai voit toteuttaa mielikuvamatkat myös satuhierontoina sen mukaan, mikä kussakin hetkessä tuntuu sinulle ja lapselle mieluisimmalta.

Vaikka koskettaminen tuntuisi vielä vieraalta, kannattaa satuhierontaa kokeilla. Sadunomaisten mielikuvien ja kosketuksen yhdistäminen voikin yllättäen tuntua omalle ja luontevalle jutulle, jolloin kosketuksesta voi tulla luonteva osa arkeanne. Satu antaa koskettamiselle tarkoituksen, oman paikan ja tilan.

Satuhierontahetket avaavat luontevasti ja kuin huomaamatta ovia myös muille läheisyyden ja välittämisen hetkille, joilla on lapseen usein rauhoittava vaikutus. On tutkittu, että pienikin muutos kosketuskulttuurissa tai asenteissa voi vaikuttaa suuresti lapsen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Onko menetelmän oppiminen vaikeaa?

Ei ole. Sekä mielikuvamatkat että satuhieronta ovat yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Mielikuvamatkan tai satuhierontahetken luominen vaatii sinulta vain tahtoa pysähtyä kiireettömästi lapsen äärelle ja olla läsnä lapselle.

Kirjassa on selkeät ohjeet siitä, miten satuhieronta etenee mielikuvamatkan tahdissa.

Jos hankin Pikkupeikko ja Kuu -rentoutumiskirjan, miten usein kirjan mielikuvamatkoja ja satuhierontoja tulisi tehdä, jotta niistä olisi hyötyä?

Satuhieronnan ja mielikuvamatkojen avulla toteutetuista yhteisistä rentoutumisen hetkistä on eniten hyötyä säännöllisesti tehtynä, mutta jo yksittäiset kerrat voivat olla hyvin merkityksellisiä. Anna niiden tulla teidän perheeseenne juuri teidän näköisesti.

“Lapsi todella tykkää, ja tämä [satuhieronta] toimii hyvänä apuna unen saamisessa. Rauhoittaa meidän energia-pakkauksen.”

Olen hieronut lapsiani aivan heidän syntymästään lähtien ja luemme paljon satuja. Mitä uutta tämä kirja voi meille antaa?

Kosketus vahvistaa sanojen viestiä, ja rentouttavista mielikuvista tulee näin hyvin eläviä. Satuhieronnassa mielikuvat ja tarinat viedään keholliselle tasolle. Moni vanhempi on kertonut löytäneensä aivan uudenlaisen tavan olla yhteydessä lapseen Satuhieronnan myötä.

Missä satuhieronta on kehitetty? Mihin menetelmä perustuu?

Satuhieronta on Suomessa kehitetty menetelmä, jossa on vaikutteita Theraplaysta, kehoterapioista sekä NLP:stä (neuro-lingvistinen ohjelmointi). Menetelmä perustuu myönteisen kosketuksen, mielikuvien ja sanojen yhdistämiseen. Myönteisen kosketuksen positiivisista vaikutuksista löytyy jo paljon tutkimustietoa niin Suomessa kuin muissa maissa.

Tarinoiden ja satujen eheyttävästä merkityksestä lapsen kasvulle ja kehitykselle tiedetään myös jo paljon. Kahden aistin kautta kerrottava Satuhieronta on saanut menetelmänä kiitosta varhaiskasvattajilta, lastenpsykiatreilta sekä vanhemmilta juuri lapsilähtöisyyden, rauhoittavuuden ja yksinkertaisuuden vuoksi.

Ihmettelen, voiko yksi menetelmä olla näin toimiva ratkaisu moneen asiaan?

Seitsemän vuoden kokemuksen jälkeen voimme sanoa, että Satuhieronnan monipuolisuus ja vaikuttavuus yllättää edelleenkin yhä uudestaan myös meidät täällä Tarina ja Kosketus Oy:ssä. Lisäksi tiede vahvistaa havaintomme myönteisen kosketuksen sekä Satuhieronnan vaikuttavuudesta ja tärkeydestä yhä enenevissä määrin. Kosketuksen vaikutuksia ja merkitystä tutkitaan paljon.

Pienillä, yksinkertaisilla teoilla on suuri vaikutus, kun ne ovat arjessa mukana säännöllisesti ja kun ymmärretään, miksi ja miten niitä tehdään.

“Satuhieronta on ennen kaikkea rauhoittanut lapsiani ennen nukkumaanmenoa –. Kiukku ja suuttumus ovat hävinneet hieronnan aikana ja tuntuu, kuin olisin saanut ihan uuden yhteyden lapsiini tämän avulla. Lapset pyytävät melkein joka ilta minulta satuhierontaa. Suosittelen lämpimästi!"

– Kolmen lapsen äiti –

Haluaisin ostaa kirjan lahjaksi, miten se onnistuu?

Onnistuuhan se! Kun olet tekemässä tilausta, kirjoita kassalla toimitusosoitetietoihin lahjansaajan yhteystiedot, niin kirja toimitetaan suoraan hänelle. Sähköpostikenttään voit kirjoittaa oman sähköpostiosoitteesi, niin saat tilausvahvistuksen omaan sähköpostiisi.

Haluaisin tilata kirjaa yrityksen, yhdistyksen, koulun tai kirjaston käyttöön. Onnistuuko laskulla tilaaminen?

Ilman muuta onnistuu! Laita meille sähköpostia: info@satuhieronta.fi. Huom! Jos tilaat kirjaa vähintään 5 kappaletta, saat kirjat myös edullisemmin. Lisätietoja löydät tältä sivulta sekä lähettämällä meille sähköpostia.

Kuinka arvokas tämä kirja on?

Millaisen arvon antaisit sille, että lapsesi rentoutuminen helpottuu ja lapsen stressiperäiset jännitykset helpottavat, saatte viettää yhdessä satumaisen kauniita läheisyyden ja läsnäolon hetkiä, joissa oksitosiini virtaa ja yhteys sekä luottamus välillänne voimistuu? Nämä hetket ovat lapsen terveelle ja tasapainoiselle kasvulle ja kehitykselle aivan korvaamattoman tärkeitä hetkiä - ja samalla ne ovat sitä myös koko perheen yhteiselle hyvinvoinnille.

Saat myös vanhempana kokea paitsi ihania, palkitsevia onnistumisen kokemuksia, myös enemmän rauhallisia iltoja, jolloin sinulle vapautuu aikaa omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen. Sinu oma hyvinvointisi on koko perheesi hyvinvoinnin perusta.

Rentoutumisen ja myönteisen kosketuksen kauaskantoiset vaikutukset koko perheen hyvinvointiin ovat mittaamattoman arvokkaita. Nämä hyödyt voi usein havaita jo välittömästi, jopa kokonaisessa lapsiryhmässä, kuten sait lukea siitä asiakaspalautteesta, jonka jaoimme sinulle tämän sivun alussa. Samalla vaikutukset voivat kantaa lasten elämässä pitkälle aikuisuuteen asti.

Millaisen arvon sinä antaisit tällaisille vaikutuksille?

Paljonko Pikkupeikko ja Kuu -kirja maksaa?

Kirjan hinta toimituskuluineen on ennakkotilaajille nyt vain 35 euroa. Se on koko tilauksesi hinta, eli päälle ei tule minkäänlaisia lisämaksuja tai yllättäviä kuluja.

Se on myös juuri verran, että me voimme kannattavasti jatkaa toimintaamme menetelmän kehittämisen parissa.

Tilaamalla tuotteen itsellesi tai lahjaksi tuet samalla tärkeää työtämme lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin hyväksi. Tehdään hyvää yhdessä!

Tilaan kirjan hintaan 35 €

Kun teet nyt ennakkotilauksen, kirja toimitetaan sinulle 19.7. mennessä. Hinta sisältää postikulut. 100 %:n tyytyväisyystakuu!

Entä jos haluan tilata useampia kappaleita kirjaa?

Jos tilaat useamman kirjan kerralla, saat luonnollisesti yhden kirjan halvemmalla. Meille on edullisempaa postittaa useita kirjoja kerralla samaan osoitteeseen.

Esimerkiksi jos tilaat 3 kirjaa, yhden kirjan hinnaksi jää vain 30 €. Saat kaupan päälle postikulut maksutta.

Tilaan 3 kpl hintaan 90 €(yhden kirjan hinta 30 €)

Jos tilaat 5 kirjaa, yhden kirjan hinnaksi jää vain 27 €. Saat kaupan päälle postikulut maksutta.

Tilaan 5 kpl hintaan 135 €(yhden kirjan hinta 27 €)

Jos tilaat 10 kirjaa, yhden kirjan hinnaksi jää vain 23 €. Saat kaupan päälle postikulut maksutta.

Tilaan 10 kpl hintaan 230 €(yhden kirjan hinta 23 €)

Jos haluat tilata vieläkin useampia kirjoja kerralla, ota meihin yhteyttä osoitteeseen info@satuhieronta.fi, ja teemme sinulle tarjouksen!

100 %:n tyytyväisyystakuu

Uskomme tuotteen hyötyihin niin vahvasti, että jos et ole tyytyväinen, lähetä meille viesti ja palautamme rahasi - koko kirjasta maksamasi hinnan.

Tilaan kirjan hintaan 35 €

Kun teet nyt ennakkotilauksen, kirja toimitetaan sinulle 19.7. mennessä. Hinta sisältää postikulut. 100 %:n tyytyväisyystakuu!

Lähde mukaan satumaiselle rentoutumisen matkalle yhdessä Pikkupeikon kanssa!

Jos sinulla on jotain kysyttävää kirjaan liittyen, laita meille sähköpostia osoitteeseen info@satuhieronta.fi ja palaamme asiaan heti ensimmäisen hetken salliessa.